Funkční byt pro čtyřčlennou rodinu – změna dispozice z 2+1 na 3+1

Tentokrát jsem se pustila do rekonstrukce bytu o rozloze 60 m2. Návrh tohoto interiéru byl speciální především tím, že se měnila dispozice bytu z 2+1 na 3+1 tak, aby vzniknul funkční prostor pro všechny členy čtyřčlenné rodiny. 

Požadavků nebylo málo

Majitelé měli poměrně hodně požadavků. Obecné požadavky zahrnovaly jednolité podlahy kvůli robotickému vysavači, světlé barvy a spíše minimalistický prostor. V zadání jsem rovněž měla vyhnout se imitaci dřeva. Nejvíce požadavků ovšem bylo na obývací pokoj: akvárium o délce 180 cm, dva pracovní kouty a promítací plátno.

A jak jsem se s tímto ne až tak lehkým úkolem vypořádala? 

Co se týče obývacího pokoje, jak vidíte na fotografiích, podařilo se uspokojit všechny požadavky. Podlahy v celém bytě jsme vyrovnali a vyhnuli jsme se dokonce imitaci dřeva. Celý byt jsem opatřila dostatečným množstvím na míru vyrobených úložných prostorů tak, aby výsledný prostor byl minimalistický a jednoduchý na úklid. Ložnici jsem vybavila účelově a sladila dle netradiční tapety, kterou si přála sama paní bytu. 

Dětský pokoj se mi podařilo vyřešit tak, aby se dostalo dostatku soukormí oběma jeho obyvatelům (holčička a chlapeček). Patrové postele mají každé své osvětlení a zastínění, každý má rovněž svou vlastní pracovní desku. Nezapomněla jsem také na pohybové vyžití a děti dostaly závěsná lana na šplhání a houpání. 

Díky změně dispozici se musela přesouvat voda v kuchyni a přesouval se také kotel – z koupelny na WC. Díky tomu zbyl prostor pro velkorysý sprchový kout s betonovou stěrkou.